Rože so mi pisane na IME

7 februarja, 2021
Čas branja: 2 min

Sem Meta. In sem Sporiš. Po latinsko Mentha Verbena. In še nekaj let nazaj se mi je povezava med mojim imenom in priimkom zdela nekaj čisto običajnega. Ime, tako kot ti, imam že od rojstva. In če bi bila po poklicu zdravnica, učiteljica ali slaščičarka, se bi mi moje ime in moj priimek najverjetneje zdela nekaj čisto običajnega.

Tako pa sem resno zaplavala v floristične vode in prav zato se mi zdi, da je moje ime najboljše in moj priimek vrhunski. Očitno, mi je bilo namenjeno že ob rojstvu, da bo moj poklic in poslanstvo povezan z rastlinami in da bom vsak dan v roki držala šopek rož.

Rože so mi pisane na IME.

Si se kdaj vprašal/a zakaj sta ti starša dala takšno ime, kot ga imaš? Najverjetneje ja in običajno starši na takšno vprašanje odgovorijo: "Takoj ko sva te zagledala, sva vedela, da bo to ime zate". Je meni že na čelu pisalo, da bodo rože moje življenje? Lahko bi bila Marjeta (ampak, to je ime moje mame), lahko bi bila Lilija ali pa mogoče Tisa. Pa sem Meta.

In ker rada raziskujem, sem raziskala tudi pomen in uporabnost Mete in Sporiša. Z brskanjem za informacijami ugotovim, da ime in priimek s sabo nosita veliko. In skoraj smešno je, da sem (kot bi šla brati horoskop) našla kar nekaj povezav med opisi in lastnostmi rastlin ter mano. Takšno kot sem.

Tako Meta kot Sporiš sta nezahtevni za rast in skromni pri zahtevnosti tal. Tudi jaz za življenje res ne potrebujem veliko (v materialnem smislu), veliko pa mi pomenijo odnosi, medsebojna razumevanja in druženja z ljudmi. Če mi tega primanjkuje, ne morem deliti sreče in veselja naprej. Ne morem ustvarjati in rasti.

Obe rastlini sta bili v rimskih časih sveti rastlini, Meto so imeli tudi za simbol gostoljubja. Obe rastlini imata blagodejni učinek. Pomirjata, mirita in blažita. Hkrati pa s sveže-sladkim vonjem poživljata, dajeta energijo in moč, ter pomagata proti depresiji in negativnemu razmišljanju. In to sem jaz. 😁Mirna v sebi in mirna z ljudmi. Po drugi strani pa sem zelo živa in polna energije.

Z rožami pomirjam in poživljam.

Pomirjujočo in hkrati pozitivno energijo pa razdajam med ljudi s cvetjem, s kreacijami in z izdelki, katere ustvarjamo v cvetličnem studiu Sansjkega šopka. In res zanimivo, da sva cvetličarno v starem mestnem jedru Škofje Loke z Urošem že v samem začetku zasnovala tako, da ni klasična cvetličarna, ampak prostor gostoljubja, prave energije in smeha. Prostor v katerem se vsak počuti sprejetega.

In o prav taki cvetličarni, kot jo imava z Urošem sedaj, sem sanjala mnogo, mnogo let. Kakšna je bila pot do uresničitve teh sanj, pa naslednjič.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Copy link
Powered by Social Snap