Če bi bilo leto normalno...

7 marca, 2021
Čas branja: 3 min

... se svet sredi lanskega marca ne bi ustavil.

Ne bi me zajela panika ob propadu poročne sezone. Ne bi razmišljala o tem, kako prebroditi mesece negotovosti. Če bi bilo leto normalno, bi imela za sabo več prespanih noči in veliko manj skrbi. Če bi bilo vse tako, kot smo bili navajeni, bi bilo danes verjetno drugače. Ampak, verjetno tudi mojega bloga ne bi bilo 😁

....bi bilo v cvetličnem studiu živahno

Prav danes, leto dni nazaj smo imeli v cvetličnem studiu Sanjskega šopka delavnico izdelovanja šopkov za moške. Ja, prav si prebral/a. Moške sem učila ene od lažjih tehnik izdelovanja šopka. Priznam, da sem prvič, odkar podajam svoje znanje naprej, imela kar malo treme. No, ta je bila popolnoma odveč, saj so zelo tehnično in zbrano pristopili k izdelovanju šopka. Na koncu so bili vsi tako navdušeni in ponosni, da jim je uspelo skreirati šopek za svojo najdražjo, da so se vsi udeleženi želeli prijaviti na delavnico prihodnje leto.

In to je bilo zadnje druženje v naši cvetličarni. Nihče od nas ni niti pomislil, da se bo situacija s koronavirusom tako hitro poslabšala, kaj šele, da bo trajala toliko časa. Celo leto smo že brez druženj, brez naših nedeljskih klepetov v cvetličarni in brez ustvarjalnih delavnic. In to zelo, zelo pogrešam.

...bi bila vrata cvetličarne odprta

Ko smo bili primorani zapreti vrata cvetličarne je bilo grozno. Kaj sedaj? Kako se bomo znašli? Bomo preživeli? Še danes me kar strese, ko se spomnim tistega dne. Z zaprtjem cvetličnega studia so prišle še odpovedi porok in vse je izgledalo precej črno. Lahko bi dovolila, da me vse skupaj potegne na dno razburkanega morja, ampak, kot sem napisala v prejšnjem blog zapisu, tega ne dovolim.
In takrat, ko je morje razburkano, moraš brcati in plavati še močneje. Seveda porabiš veliko več energije, vendra je to edini način, da preživiš. Za obstoj nad gladino potrebuješ kondicijo. In še dobro, da je eden mojih najljubših športov plavanje in potapljanje na dah.

....bi vsak teden plavala v bazenu

Preden so se bazeni zaradi korone zaprli, sva z Urošem enkrat tedensko hodila na bazen. Plavat. In prav sedaj, med pisanjem, sem našla eno dobro povezavo ( lahko bi rekla tudi ujemanje) med nama. Uroš je moj učitelj plavanja v poslovnih vodah, jaz njegov coach v športnem bazenu.😁 In samo čakam dan, ko bodo ponovno odprli bazene, saj res, res že pogrešam skok v vodo in potop.
Pod gladino najdem svoj mir. Tam najlažje umirim svoje misli in sem samo sama s sabo. Tam spodaj je popolnoma drug svet. Takšen, kot si ga želiš ustvariti. Moj je tako umirjen, brez skrbi, brez stresa in brez črnih misli. Pod gladino se moraš odklopiti od vsakdana, drugače ne zadržiš dolgo diha. In prav v teh časih, kot jih preživljamo, bi mi potop in pobeg v svet pod gladino še kako pomagal.

....bi projekti in ideje ostale v glavi

Kljub vsemu pa me je to nenavadno leto obdarilo s številnimi lepimi trenutki. Spletle so se mnoge vezi, ki se sicer ne bi. Realizirali so se projekti, ki bi sicer ostali v glavi. Naša spletna trgovina je zacvetela v vsej svoji lepoti in končno sem začela pisati svoj blog. Mogoče je prav blog nadomestek mojega drugega sveta pod vodo. Sicer gre za drugačno sprostitev, ampak moram priznati, da mi je pisanje bloga (sicer na drugačen način) sproščujoče. Tako tu, kot pod gladino sprostim svoje misli in prezračim glavo.
V času pandemije se je okrog Sanjskega šopka oblikovala skupnost, ki je v težkih časih delovala kot mehka blazina za prijeten pristanek. In tu se moram zahvaliti prav vsakemu posebej. Bili so padci in še bodo. Prav tako, kot so bili tudi vzponi. In še bodo. In hvala celotni "skupnosti" Sanjskega šopka za vso pomoč in skupno veselje pri vzponih, ter prijetno blaženje udarcev ob padcih.

...bi težje naredila tako velik korak stran od cone udobja

Vsekakor nas je korona situacija pahnila stran od cone udobja. In tu imaš le dve možnosti: propad ali uspeh. Vmesne stopnje ni. In če v vsem tem, kar ti je dano, kar imaš na razpolago, vidiš le slabo in črno, potem propadeš. Če pa znaš iz dane situacije potegniti dobro, četudi je to le drobtinica, potem si na dobri poti do uspeha in preživetja. Naaša ekipa je pobrala drobtinico in v razburkanemu morju plavamo proti zalivu, kjer se bo gladina morja umirila.
Kako v tem razburkanemu morju najdem svoj mir, kako umirim telo in misli, pa ti razkrijem prihodnji teden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Copy link
Powered by Social Snap